Társkereső hirdetések

Társkereső hirdetések. Zseniális társkereső hirdetések a múlt századból

Hatalmas problémát okoznak a kis csikkek – szigorodott a szabályozás

Június A párkeresésnek minden korban megvoltak a maga jellegzetességei, de néhány, a századforduló idejéről talált házassági hirdetés egészen érdekesre sikerült.

Ezek közül mazsoláztunk most.

L'art pour l'art - Döglött mackó.avi

Kármán Nikola Ajánlom Hölgyek, Urak! Diszkrét ügyekben megfigyeléseket, kutatásokat Budapesten, vidéken és fürdőhelyeken elfogad, bárkinek megbízhatóságáról, házasulandók vagyoni helyzetéről, előéletéről legnagyobb titoktartás mellett kimerítő és cz menyasszonyok információt nyújt Sattler Miksa, hatóságilag engedélyezett irodája, Budapest, Király u. Megdöbbentően hathat ez a társkereső hirdetésamely a Budapesti Hírlap egyik os lapszámában társkereső hirdetések meg, de ha elolvassuk az alábbiakban összegyűjtött, szintén ugyanabban a lapban feladott házassági hirdetéseketazért talán nem is volt rossz ötlet akkoriban igénybe venni társkereső hirdetések a szolgáltatást, és előzetesen lenyomozni az aktuális delikvenst.

Olvasási mód:

Melyik előkelőbb, érett korú úrhölgy hajlandó egyelőre felmenteni a kenyérkereset nyomasztó rabigája alól, a jogi doktorátus eléréséig támogatni jogvégzett, középkorú, nagyobb szabású törekvésű, bebizonyíthatólag nagy jövőjű úriembert, ki hálatelten hajtaná fejét az édes iga alá.

Leveleket »Fényes érvényesülés« jelige alatt továbbít a kiadóhivatal.

  • "Jelige: hamar elválunk!" – bizarr társkereső hirdetések a századfordulóról | nlc
  • Társkeresőink szigorú kritikusok.
  • Igényes, ha találkozunk újra
  • Társkereső hirdetések az as évek elejéről | nlc
  • Время ввода - двадцать три тридцать семь и восемь секунд, однако время завершения дешифровки не указано.

Ezzel az ellenállhatatlan bemutatkozó szöveggel biztosan rengeteg hölgyet levett a lábáról az úriember, társkereső hirdetések hát szép is ám az igaz szerelem, de még szebb, ha valami haszna is van társkereső hirdetések Egyesek szerint az sem árt, ha családban marad a vagyon, és az ember már eleve úgy válogat a felhozatalból, hogy inkább csak gyarapodjanak a javak.

Ajánlatokat teljes névvel »Földbirtokos« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít. Titoktartás biztosíttatik.

Szívküldi társkeresők

A boldogság fogalma mindig is relatív volt, híven tükrözi ezt ez a hirdetés is, amelyet minden bizonnyal egy kedves szülő adott fel. Intelligens, nemes családból való, 18 éves, szigorúan erkölcsös, jó nevelésű, házias, katolikus, szép leánykát akarok férjhez adni intelligens, művelt úrhoz.

Szerző: szalaiszilvi Például a fenti hirdetés feladója is igyekezett a társkereső hirdetések minél messzebb tolni, így vagy bárki szóba jöhet nála, vagy senki…Te válaszolnál neki? Tény, hogy néhány sorban nem könnyű olyan szöveget írni, ami tényszerű, vonzó, figyelemfelkeltő és korrekt. Sokéves búvárkodásom eredményeképpen megfigyeltem, hogy a férfiak azért kevésbé tudnak mellélőni a fogalmazást illetően.

Leveleket »Boldog házasság« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít. Ez ám a boldog házasság. Ahogyan e másik történetből is valószínűleg életre szóló szerelem kerekedett, hiszen mi más számítana, mint hogy egy nő el tudja végezni a házimunkát, és nevelje a gyerekeket. Hogy társkereső hirdetések szeretett volna a szóban forgó hölgy, az valószínűleg társkereső hirdetések volt.

ALAPVETŐ TUDNIVALÓK |

Nagyon szép, háziasan nevelt húgomat férjhez adnám tisztességes, jó állású úriemberhez, esetleg gyermekkel bíró özvegyhez. Levelek címzendők: »Finom lelkületű« jeligére.

társkereső hirdetések

Akadt olyan is, aki nem érte be a vagyonnal, hanem az is számított neki, hogyan néz ki a leendő menyasszony, sőt ha már kívánságlistát írt, azért felkerült a szempontok közé, hogy legyen dolgos is az a nő. Önálló, 30 éves, keresztény kereskedő, koronát érő üzlettel házasság céljából megismerkedne olyan hajadonnal, akinek korona hozománya van.

társkereső hirdetések

társkereső hirdetések

Fényképpel ellátott ajánlatokat »Szorgalmas« jeligével továbbít a kiadóhivatal. Sokan kerestek akkoriban ismeretség hiányában hirdetés útján férjet vagy feleséget, és volt is, aki segített számukra.

Úgy tűnik, kifizetődött kerítőnek lenni.

társkereső hirdetések

Levélben tudakozódásokra szívesen szolgálok fölvilágosítással. Haszonlesők is akadtak szép számmal, e hirdetés éppen egy szép, korabeli példa erre.

Közösségi média, e-mailek, zenék, videók, banki utalások, repülőjegy foglalás, kaja rendelés, hírolvasás, ismerkedés… Ismerkedés? Bizony, még az ismerkedés is!

Házasság céljából egy oly fiatal molett lánynak vagy özvegynek ismeretségét óhajtom, kinek párfogása révén egy biztos állást kaphatok. Én jelenleg társkereső hirdetések nagyobb vállalat hivatalnoka vagyok, 28 éves, kiszolgált számvivő őrmester.

Részletes és teljes címmel ellátott leveleket »Barna magánhivatalnok« jelige alatt Zalaegerszegre kérek.

Népszerű kategóriák

Ez ám a jó parti. Valószínűleg elhalmozták őt az ajánlatokkal, hiszen minden nő ilyen romantikus lelkű férfiról álmodik… Vagy nem?

Néhány hölgy is kiverte a biztosítékot a hirdetésével, itt van például ez, amelynek szándéka azért eléggé kétértelmű. Melyik éves vagyonos úr lenne csak vőlegénye csinos leánynak?

társkereső hirdetések

Jelige »Hamar elválunk. Elképzelhető, hogy csak féltékenységi jelenetet rendezett volna a hirdetést feladó hölgy, hogy a vagyonos úrral magára vonja a figyelmét annak, akit igazán szeret, de azért talán nem ártott óvatosnak lenni vele, hátha éppen ő volt az aktuális fekete özvegy, aki csak kifosztani szándékozta a társkereső hirdetések áldozatokat. Sokan tréfának és kigúnyolásnak tartják az újság révén való megismerkedés célját, de hirdetésem minden heccelődés nélkül, komoly szándékkal teszem.

Leveleket »Jellemes fess férfi« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít.

Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről? Nem kérem Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra! Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.