Tömeges letartóztatás Kubában a tüntetések után - dac-car.hu

Kuba meet

Tömeges letartóztatás Kubában a tüntetések után MTI Cikk mentése Megosztás Legalább száz aktivistát, újságírót és tiltakozót letartóztattak Kubában a hétvégi kormányellenes tüntetéseket követően, amelyekért a günter egyetlen siegburg vezetés szerint az Egyesült Államok a felelős - közölte az emigránsok által működtetett Cubalex nevű jogvédő szervezet.

kuba meet

Havanna utcáin csend honolt hétfőn, erős volt a rendőri jelenlét, az előző napi demonstráció helyszínét pedig elkordonozták. Gyakoriak voltak a kimaradások a mobilinternet-szolgáltatásban.

📀 Mista Savona - Havana Meets Kingston [Full Album]

A Cubalex kuba meet számolt be, hogy egyeseket már a megmozdulásokon őrizetbe vettek, másokat csak később. Nem tudom, ez megtörténhet-e újra, a fővárost militarizálták.

kuba meet

Ennek ellenére a kubaiak félelme mégis enyhül" - hangsúlyozta egy névtelenül megszólaló 21 éves helyi lakos a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva. Mások abbéli reményüket fejezték ki, hogy nem lesznek újabb tüntetések, szerintük a párbeszéd előremutatóbb és kockázatmentesebb lenne.

kuba meet

Vasárnap több kubai városban kormányellenes demonstrációk voltak, ezrek vonultak utcára, hogy így tiltakozzanak a nehéz gazdasági helyzet és általánosságban véve is a "diktatórikus" vezetés és a rossz kormányzás, illetve a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen. Hasonló nagyságú tüntetésekre már több mint huszonöt éve nem volt példa a karibi szigetországban.

Miguel Díaz-Canel kubai elnök televíziós beszédében az Egyesült Államokat és a Kubát sújtó gazdasági szankciókat tette felelőssé a demonstrációkért, s felszólította támogatóit, hogy ne üljenek fel a provokációknak.

kuba meet

Kuba meet cikkünk.