Top-Rated Images

Ismerd imperativo

Navigációs menü

Javítsunk ezen a számadaton! Itt van mindjárt tizennyolc olyan ige, amit tárgyakkal ismerd imperativo használni. Példamondatokat is találsz az igékhez.

ismerd imperativo ismerkedés app ingyenesen 2021 teszt

Legyen mondjuk egy mobil az, amivel ezt a sok kínzást elkövetjük. Letenni — poner Luisa ha puesto su móvil en la mesa, pero ahora ya no está allí.

Tartalomjegyzék

Becsomagolni — envolver Le compré el móvil y se lo envolví. Kicsomagolni — desenvolver No quiero desenvolver el móvil todavía.

ismerd imperativo meetic társkereső oldalak

Szétszedni — deshacer Mi hijo deshizo mi móvil y ahora no funciona. Összerakni — componer Mi vecino es superhábil: pudo componer mi móvil.

ismerd imperativo toronto ingyenes társkereső

Megjavítani — reparar Como la pantalla de mi móvil estaba rota, lo llevé a mi conocido para que me la reparara. Elvenni — coger No cojas mi móvil todavía, tengo que hacer una llamada más. Kivesz — sacar Abrí el paquete y saqué mi nuevo móvil.

El imperativo

Betesz — meter Tengo que meter mi móvil en un estuche para que no sea afectado por el polvo. Tartani — guardar, tener Guarda tu móvil en este estuche.

Conosci te stesso !

Szorítani — apretar Aprieta mi móvil. Elengedni — soltar No sueltes mi móvil.

ismerd imperativo vicces képet online társkereső

Odaadni — dejar Quiero dejarte mi móvil antiguo, yo ya ismerd imperativo lo necesito. Kölcsönkérni — pedir prestado Quisiera pedirte prestado mi móvil, es que se me acabó el saldo.

ismerd imperativo vesztfáliai keresik őt hírek

Kölcsönadni — prestar No le prestes tu móvil, él deshace todo. Mozgatni — mover Mueve la cámara de tu móvil más hacia arriba.

ismerd imperativo oldalak legjobb alkalmi társkereső

Megfordítani — dar la vuelta a Dale la vuelta a mi móvil, quiero ver su dorso. Ha kezdő spanyol szókincsre vágysz, iratkozz fel 30 leckés szókincsfejlesztő tanfolyamomra! Ötnaponta kapsz egy leckét házival, hangfájllal, és egy csomó ajándék is jár a feliratkozásért cserébe!

Itt tudsz feliratkozni.

Az igeragozás az egyetlen, amely kissé átalakult ugyan, de többé-kevésbé megőrizte a latin rendszer bonyolultságát. Ez a változás már a kései latinban végbement; valószínűleg a beszélt nyelvben már a klasszikus korban is ritkán használták. A latinban meglévő négy igeragozási csoport a neolatin nyelvek egy részében megmaradt, a spanyolban ez háromra redukálódott.