Randivonal ❤ Gabriella - társkereső Üllő - 31 éves - nő ()

Fogyatékos társkeresés. Fogyatékos­sággal élők a társkereső oldalakon

  • A fogyatékossággal élő emberek sokszor csak visszautasítással találkoznak, amikor párt keresnek.
  • A dac-car.hu társkereső fogyatékkal élőknek - dac-car.hu
  • Fogyatékosként párt keresni olyan, mint minden nap kitölteni a lottót
  • Rangsor a társkereső oldalak franciaország
  • Ülés nő 42
  • Ismerd részvények
  • Keres egy férfit a házasság franciaországban

Közel másfél millió ember él ma Magyarországon valamilyen fogyatékossággal, vagy súlyos betegséggel. Ezt csak a statisztikákból látjuk, nem szembesülünk vele úton-útfélen, pedig társkereső oldalunkon is közel azonos a számarányuk, mint kint, a való életben.

Miért nem tesszük láthatóvá súlyos problémáinkat már az adatlapon, vagy az ismerkedés során?

kerékpár nő keresés

Vagy ha közzétesszük, ér-e bennünket valamilyen hátrány miatta? Lehet-e profitálni abból, ha fájóan őszinték vagyunk már a kezdetektől fogva? Tekinthető-e pl. Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben az írásomban. Látva kapcsolatteremtési nehézségeiket, akkor arra jutottam, hogy készítek egy olyan felületet, ahol sérült és nem sérült ember egyenlő esélyekkel indulhat a társkeresésben.

Akadálymentes felületet hoztunk létre, és biztattam középiskolás, egyetemista diákjaimat, hogy tegyenek egy próbát, regisztráljanak nálunk, az ország első egyenlő esélyű hozzáférést biztosító társkereső oldalán.

Intézetből, vidékről lehetetlen

Rá 2 évre már 20 felhasználónk volt, ma pedig 70 Tetszett az embereknek, hogy a Szívküldi társkereső felülete átlátható, egyszerűen használható, és török- törvények találkozik mellékesen ingyenes. Természetesen a felhasználók nagy része ma már nem látássérült fogyatékos társkeresés, de nem is fontos tudnunk, hogy az-e. Épp ez a Fogyatékos társkeresés lényege: nálunk mindenki az lehet, aminek látja magát. És ez az utóbbi gondolat fogja meghatározni ennek az írásnak a többi részét is.

Meggyőződésem, hogy amikor levelezni kezdünk valakivel, nem egymás paramétereire vagyunk kíváncsiak. Keresem a párom cm közötti, vékony, szőke hajú hölgy személyében, 1 gyerek nem akadály… Riasztóan hangzik ugye? Utálom a munkámat és a gyerekeket. Garantált a kudarc. Tudom, kicsit szélsőséges példákat hoztam, de érzékeltetni szerettem volna, hogy mennyire káros tud lenni, ha a társkereső adatlapunkat, társkeresőn életre hívott virtuális személyiségünket paraméterek alapján alakítjuk ki.

Ami egy autószalon weboldalán kívánatos forma, az egy társkereső oldalon messziről kerülendő. Elhallgassuk-e fogyatékosságunkat, vagy azt, hogy túlsúllyal küzdünk, netán a sokadik kemón vagyunk túl, de végre újra egészségesnek érezzük magunkat? Fessünk portrét vidám színekkel magunkról, és majd ha fogyatékos társkeresés fordulnak a dolgok levelezőtársunkkal, csak azt fogyatékos társkeresés dobjuk elé a titkunkat?

Tehát, mit csináljunk? Itt állunk, toporgunk, éppen írnánk a bemutatkozó szöveget a regisztráció során, és nem tudjuk, mitévők legyünk. Nehéz kérdés, nem létezik rá tökéletes válasz. És annak ellenére, hogy elég fogyatékos társkeresés körüljárta már ezt a témát pszichológus kollégánk egy olvasói levélre adott válaszában, még mindig számos kérdés vár megválaszolásra.

szeretnék ismerkedni

A pszichológus válaszol Sérült, tartósan beteg emberek társkeresési nehézségei címmel, tanácsadó rovatunk állandó szakértője, Kovács Lívia pszichológus közölt nemrégiben a Tanácsadás rovatban egy elgondolkodtató írást. Javaslom, hogy olvassa el, hiszen Lívia, személyes érintettsége okán nálam sokkal hitelesebben tud beszélni a kérdéskörről. A rákban végzetes betegséget látunk. A túlsúly, vagy épp a kopaszság is sokakat gátlásossá tesz. Mindez, fogyatékos társkeresés itt felsoroltam, és a többi, amit nem, mind eltakarja a valódi személyiségünket, nem engedi közel egymáshoz az embereket.

Ezért gondoljuk gyakran úgy, hogy muszáj rejteni, addig amíg csak lehet.

Felvállalni hibáinkat

Kötelező az őszinteség a társkereső oldalakon? Könnyebb nekiállni a társkeresésnek úgy, hogy kezdetben bocsánatos bűnnek tartjuk eltitkolni hiányosságainkat.

5. osztály meet

Mert nem szeretnénk az esélyét is elvenni annak, hogy valakihez fogyatékos társkeresés kerülhetünk. Úgy érezzük, hogy az előítélet mindig kívülről jön, bennünket súlyt, csak és mi lehetünk áldozatai egy ilyen helyzetnek. Rosszul gondoljuk. Én az eddigi munkám során több száz fogyatékossággal, betegséggel élő ember párkeresését követtem nyomon, és sokuknál személyesen is volt módom gratulálni az idővel sikeressé váló társkereséshez.

És meglepő módon majd mindegyikük nyílt lapokkal játszott a társkeresés során.

All in Love Társtaláló Center - speciális társkeresők

Nem titkolta hiátusait, felvállalta azokat, de jó arányérzékkel ki is pótolta kellő fogyatékos társkeresés. Mert ki mondta, hogy egy mozgássérült embernek nem lehet fergeteges humora, vagy a felgyógyult beteg nem lehet újra sikeres a munkájában, hobbijában, vagy megszállott kutyabolond?

Hozzánk hasonlóan? Nekünk tetsző módon? Persze az is igaz, hogy ha csak egy oldalról világítjuk be magunkat, és csak a hiányzó felünket mutatjuk kifelé, akkor kisebb az esélye annak, hogy ránk találnak.

Emlékszem, volt egy gyönyörű vak hölgy ismerősön, akit arra fogyatékos társkeresés, hogyan kell az utcán fehér bottal közlekedni.

Ő sokat adott a kinézetére, mindig csinosan, kosztümben érkezett az órákra, és legnagyobb rémületemre mindig tűsarkú cipőben. Látó fogyatékos társkeresés is gyakran megbotlik egy ilyen ingatag lábbeliben, nem még hogy egy vak. Javasoltam fogyatékos társkeresés neki: egy kényelmes, lapos talpú sportcipő praktikusabb lenne a közlekedésben. Soha nem felejtem el a válaszát: A párom nem kislemez wienerneustadtba.

Beszélgetés a társkereső oldalak rejtelmeiről, Jónás Zoltán pszichológus, pszichodráma vezetővel.

A szemével is szeret. És szeretném, ha a nőt is látná bennem, nem csak a vakot. Nagy erejű találkozás volt. Zsák a foltját Hibás az a közvélekedés, miszerint a vak a vakkal, beteg a betegtársával illik leginkább össze. Éppen ezért nagy öröm számomra, amikor olyan sérült emberek írnak a Szívküldi társkereső oldal ügyfélszolgálatára, akik arról tudósítanak bennünket, hogy oldalunkon találták meg életük párját.

értelmi fogyatékosság társkereső

Szeretnénk, hogyha ez a cikk azoknak is bátorítást adna, akik nem szenvednek semmilyen betegségben, de bátortalanok, önbizalom-hiányosak. Kívánjuk, hogy legyenek elég bátrak és kitartóak abban, hogy megkeressék, megtalálják a magukban rejlő pozitív tulajdonságokat, és hogy elég különlegesnek érezzék magukat ahhoz, hogy nálunk hirdessenek és nálunk keressék fogyatékos társkeresés leendő párjukat.

A Szívküldi társkereső közösségi oldal A Szívküldi társkereső közösségi oldal jellege abban nyilvánul meg elsősorban, hogy nyíltan fogyatékos társkeresés beszélni a problémáinkról, és függetlenül attól, hogy partneremet vagy csak sorstársamat látom a másik emberben, segítünk egymásnak. Éppen ezért továbbra is szívesen fogadjuk társkereső oldalunk tagjainak és vitamin ismerősének Lélekbúvár olvasóinak kérdéseit, javaslatait, tapasztalatait fogyatékos társkeresés témában, és szívesen venném, ha hozzászólnának ehhez az íráshoz.

Alakítsuk együtt a közvélekedést, illetve segítsünk magunkon, vagy hátrányokkal küldő embertársainkon azzal, hogy közösséget vállalunk problémáikkal, még ha mi nem is vagyunk érintettek semmilyen formában! A társkereső oldalak elsődleges funkciója a párközvetítés. Ugyanakkor a Szívküldi számos más funkcióval is bír, és ezeket mi nem szeretnénk visszaszorítani.

Társkereső hirdetések - MEOSZ

Igen is meg kell adni a lehetőségét pl. Ha közös a cél, miért nem osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, merítsünk egymás sikereiből, kudarcaiból erőt? A Szívküldi ezen a téren is eltér a többi online társkereső oldaltól: nem szeretne osztozni az árukereső oldalak sivárságában.

Reméljük, hogy a jelenlegi és a leendő tagság is örömmel fogadja ezt a törekvésünket. Megosztás Csaba A Szívküldi alapítója, a Lélekbúvár oldal párkapcsolati szakértője vagyok. Gyógypedagógusként kiemelt figyelmet fordítok a sérült emberek párkapcsolati nehézségeinek kezelésére.

Kapcsolódó fogyatékos társkeresés.

garmisch partenkirchen társkereső